Ik heb een BKR registratie, kan ik nog lenen? | Banken-lenen.nl

Geld lenen met bkr registratie

Als u een BKR codering reeds heeft, hangt het af van het soort BKR codering die u heeft. Als u een "normale" registratie heeft en nog nooit problemen heeft gehad met het terugbetalen van uw genoten krediet, hoeft het in principe geen probleem te zijn om een nieuwe lening af te sluiten.

Echter, als u een negatieve BKR code achter uw naam heeft staan omdat u problemen heeft gehad met het terugbetalen van de lening, kan het afsluiten van een (nieuwe) lening problematisch zijn.

Negatieve BKR registratie

Als u in de afgelopen jaren problemen heeft gehad met terugbetalen van een krediet, kan het zijn dat u een negatieve BKR registratie heeft. De kredietverstrekker of bank die uw BKR gegevens heeft opgevraagd bij het BKR zal dan minder snel geneigd zijn om u een lening te verstrekken. In de praktijk gebeurt dit dan ook bijna niet, dat u met een negatieve BKR codering toch nog een lening kan afsluiten.

Minder negatieve BKR codering

Mocht de BKR codering enigszins meevallen, bijvoorbeeld als u maar één keer per ongeluk vergeten bent om uw aflossing op tijd te betalen, kan het zijn dat de kredietverstrekker u toch nog een lening aanbiedt. In sommige gevallen kan de kredietverstrekker u dan wel een hogere rente opleggen, of aanvullende voorwaarden voorleggen. Het is voor de bank / kredietverstrekker immers een groter risico om u een lening te verstrekken, u heeft namelijk een deukje opgelopen in uw terugbetalings-imago.

Louche kredietverstrekkers en andere leen-opties

Er zijn in de markt ook kredietverstrekkers die zeggen dat ze u wel een lening verschaffen zonder dit bij het BKR te checken. Ga hier niet op in! Naast dat deze kredietverstrekkers vaak extreme voorwaarden aan het krediet binden, brengt u uzelf alleen maar meer in de problemen. Het BKR is niet voor niets in het leven geroepen. Als u besluit om toch een extra lening af te sluiten is de kans erg groot dat u erg veel problemen gaat krijgen met het terugbetalen ervan. Helemaal omdat de rentes bij deze kredietverstrekkers vaak vele malen hoger zijn dan doorgaans bij de normale banken en krediet verstrekkers.

Particulier lenen

Als u een BKR registratie heeft en nergens een nieuwe lening kunt afsluiten, is er ook altijd nog de mogelijkheid om particulier geld te lenen. Op internet zijn een aantal websites waar particulieren hun geld aanbieden, waar u dus een lening kunt afsluiten. Vaak zitten ook bij deze leningen hogere rentes en strengere voorwaarden voor terugbetalen of onderpand.

Een betere mogelijkheid is om geld te lenen van uw familie of kennissen. Op deze manier particulier geld lenen vindt er geen BKR toetsing plaats. Naast de bij het BKR aangesloten kredietverstrekkers en uzelf mag immers niemand uw BKR gegevens opvragen. Wel belangrijk is om bij deze vorm van geld lenen altijd hele goede afspraken (op papier) te maken. Als u van bekenden of familie leent, spelen er bij problemen met het terugbetalen namelijk naast objectieve zaken ook een hoop emotionele kwesties mee. Daarbij zal het niet voor het eerst zijn dat goede relaties of familiebanden worden verbroken als er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt.

 
Copyright 2009 - 2021 | banken-lenen.nl