Doorlopend krediet

Doorlopend krediet afsluiten, hoe gaat dit?

Wilt u een lening aangaan voor de aankoop van consumptie goederen, dan is een doorlopend krediet echt iets voor u. U bepaalt wanneer u leent en op welke termijn dat u afbetaalt. U heeft dus alle vrijheid in het financieren van uw aankopen middels een doorlopend krediet. Het doorlopende krediet is op zich een persoonlijke lening echter niet met de beperking dat u het geleende bedrag binnen een afgesproken termijn moet terug betalen. Lost u niet af dan betaalt u relatief meer rente, lost u echter wel af dan is dat gunstig voor uw financiële omstandigheden. Zodoende heb door gebruik te maken van een doorlopend krediet complete vrijheid om te doen en te laten wat u maar wilt met het krediet bedrag. Waar moet u verder rekening mee houden bij het afsluiten van een doorlopend krediet?

Hoeveel krediet kunt u krijgen?

De hoogte van het openstaande krediet dat aan u toegewezen kan worden is afhankelijk van de financiële ruimte waarover u binnen het inkomen beschikt. Hoeveel u aan kredietruimte kunt verkrijgen is afhankelijk van:

  • hoeveel inkomen u per maand netto heeft;
  • wat voor type arbeidscontract u heeft. Een arbeidscontract voor onbepaalde tijd is zondermeer gunstig;
  • wat voor onkosten u daarbij per maand eveneens moet dragen;
  • of er in de nabije toekomst wijzigingen te verwachten zijn binnen uw persoonlijke omstandigheden;
  • of u bij het BKR staat geregistreerd met een codering.

Voldoet u binnen voorgaande punten aan de voorwaarden van de bank dan kan op basis van de financiële ruimte een krediet lening worden toegekend welke u vrij kunt benutten.

Zelf bepalen wanneer u leent

Omdat u een doorlopend krediet heeft afgesloten is er een krediet aan u toegekend welke u vrij staat op te nemen wanneer het u schikt. Een doorlopend krediet kan in principe levenslang aan een persoon verbonden zijn mits er netjes aan rente betalingen wordt voldaan. Heeft u een doorlopend krediet dan is dat zeer fijn omdat u financiële vrijheid heeft. Als u op een bepaald moment even extra centen nodig heeft, dan kunt u dat gemakkelijk op dat moment opnemen zodat u snel over dat geld kunt beschikken. Neem ook een doorlopend krediet bij uw lokale bank zodat u ook aanvullende financiële middelen heeft.

Werking van rente en aflossing

Gedurende de periode dat u werkelijk een bedrag heeft opgenomen van het doorlopende krediet dan betaalt u daarover rentevergoeding. De rentestand is variabel en dus moet u goed opletten op het moment dat u werkelijk een bedrag leent wat de heersende rentestand is. Heeft u een geldbedrag opgenomen dan kunt u zelf beslissen wanneer u het aflost. Dit kunt u per direct doen per maand of u stelt het tot over een paar maand uit. U betaalt slechts rente over dat deel van het krediet dat u werkelijk als schuld heeft open staan. Let wel dat als u per maand netjes een deel aflost dan kunnen de variabele kosten per maand snel afnemen. Laat u daartoe informeren omtrent welke mogelijkheden u heeft binnen een doorlopend krediet.

Heropname van het krediet

Heeft u in het verleden reeds met succes een lening binnen het doorlopende krediet opgenomen en netjes afbetaalt dan kunt u wederom beschikking over het totale krediet bedrag. Dit is het makkelijke van het doorlopende krediet omdat u niet nogmaals door de molen van de bank moet gaan om een lening te kunnen verkrijgen. U kunt binnen een doorlopende krediet per direct het nog openstaande krediet opnemen om daarmee consumptieve aankopen mee te doen. Vergelijk de verschillende doorlopende krediet aanbieders zodat u een rente gunstig product neemt.

 
Copyright 2009 - 2021 | banken-lenen.nl